Despre

Despre

Camera Picturii este locul în care poți picta liber, acel loc în care te conectezi cu tine prin intermediul culorilor.

Deseori ascultăm muzica după starea noastră interioară și călătorim spre o alta prin intermediul ei.

Pictura naȘte o stare.

Lucrurile nu sunt greu de făcut.
Greu este să te pui in starea de a le face.

Constantin Brâncuși

In camera picturii poți fi liber în creație – fără a fi ghidat sau influențat de opinii exterioare.  Învățăm să asociem culorile cu stările noastre, găsind propria tehnică în încercarea de-a ne exprima.

Camera Picturii presupune un proces individual de autocunoaștere și nu este un curs de pictură.

Momentul în care pictezi liber eu îl numesc actiune de jurnal – de ce?

Pentru că scrierea în jurnal presupune o acțiune sinceră fată de noi.

AȘadar, jurnalul reprezintă o etalare a gândurilor noastre.

Fiecare persoană, care dorește să ia parte la acțiune, va primi la înscriere un jurnal (Jurnalul de  pictură) în care își va pune stările prin culoare de fiecare dată când va veni în camera picturii.

Jurnalul va rămâne în Camera Picturii până când toate paginile acestuia au fost pictat. Iar la final vei decide dacă îl vei lua acasă sau nu.

De ce să vii la Camera Picturii?

În mod cert, pentru mulți dintre voi apare întrebarea De ce am nevoie să pictez în altă parte și nu pot face asta acasă? Bineînțeles că o poți face și acasă – încurajez să vă apucați cât mai repede!

Camera Picturii este un spațiu special amenajat pentru a picta fără grijă – de a murdări în jurul tău sau de a fi privit. Ai multă culoare la dispoziție și diverse tipuri de pensule sau ustensile de pictură. Din momentul în care ai intrat, te deconectezi de la lume și te conectezi la culoare – pentru că ești înconjurat de culoare, la propriu!

Nu contează dacă ai talent sau nu – nu vei fi criticat pentru sensibilitățile artistice.

Așadar, vă aștept cu drag la Camera Picturii.

În timp, copiilor le-a fost înfrânată tendința de a măzgăli peste tot - pentru a nu murdări in jurul lor.

De-a lungul timpului cu cât neuroștiința și psihologia s-au dezvoltat, au fost mai multe voci care au aprobat importanța culorilor în dezvoltarea psihicului uman. Un exemplu este fi psihiatrul Kurt Goldstein care atestă în 1942 că diferite culori provoacă reacții psihologice, acestea scot la suprafață momentele fericite sau triste din trecutul nostru care, în funcție de experiența de viață, prezintă cât de mult suntem influențați de cele întâmplate la vârstele fragede.

Un alt exemplu este pedagogul francez Arno Stern care înființează Closlieu Paris (spațiu închis destinat picturii) și susține pictura liberă pentru a ajunge la sinele nostru. Însă aici întregul parcurs este ghidat de un servant și nu singur.